Wie ik ben

ErikIk ben geboren in 1974 te Mijdrecht, een dorp het noordwesten van de provincie Utrecht. Als kleine jongen had ik veel hobby’s. Met speelgoed bouwde ik al vele dingen, deed veel aan sport, fietste ik graag een rondje in of rond mijn woonplaats. Ook maakte ik graag muziek. In 1988 ben naar Limburg verhuisd, de provincie waar de onze familie woont. Sinds 1996 woon ik zelfstandig en in 2004 in Roermond terecht gekomen, waar ik nog altijd zelfstandig woon.

Sinds de verhuizing naar Limburg ben ik steeds meer uitdagingen gaan zoeken. Het vele fietsen is gebleven, powerkiting, monofin freediving, martial arts en diverse andere extreme sporten zijn er later bijgekomen en in de muziek ben ik het in verenigingen gaan zoeken, in eerste instantie als blazer, later in slagwerk en zang. Momenteel maak ik geen muziek meer, gezien ik meer op sport gefocust ben. Ook ben ik nog actief geweest in het handboogschieten en het Korps Nationale Reserve. Daarnaast heb ik als figurant in diverse televisie series en reclames gefunctioneerd.

Sinds 2007 heb ik chronische pijnklachten door Fibromyalgie (weke delen reuma) en een (nog) niet te bepalen andere ziekte, waardoor het lopen bijna onmogelijk is geworden. In 2014 is de Fibromyalgie vastgesteld in de zwaarste categorie met chronische pijn klasse 3/4. Ondanks revalidatie ben ik nu rolstoel afhankelijk vanwege spierfalen, krampen en spasmes en heb ik mijn hobbies hieraan moeten aanpassen. Het bespelen van slagwerk is daardoor bijna onmogelijk geworden en met het powerkiten en diverse extreme sporten ben ik ook moeten stoppen. Ook heb ik helaas nauwelijks meer geschikte opdrachten voor het figureren gekregen. Ondanks dat ben ik wel verder gegaan met sporten, in de vorm van handbiken (sinds 2009 recreatief en sinds 2014 op wedstrijdniveau) en fitness.

Naast het sporten in verenigingsverband ben ik altijd veel met fietsen bezig geweest. Sinds ik in de rolstoel zit, is dat handbiken geworden. Vanaf 2009 ben ik dat in groepsverband gaan doen, eerst bij Handbikegroep Midden-Limburg en na de opheffing van die groep, ben ik zelf met een groep verder gegaan: De Limburgse Handbikers. Echter vanwege het tegenvallende aantal aanmeldingen per groepsroute, heb ik moeten besluiten om per 01-07-2014 te stoppen met de handbikegroep en op wedstrijdbasis verder te gaan. Op die datum voer ik de naam De Limburgse Handbiker ter promotie van het handbiken, zowel als wedstrijd- en als recreatieve sport.

In 2014  ben ik lid geworden van de Wielerclub Midden Limburg (WCML) – Afdeling Aangepast Wielrennen en ben ik mij gaan focussen op het wedstrijdrijden, waarvoor ik sinds begin 2015 een wedstrijdlicentie heb en geclassificeerd ben in de klasse H5 (kniezit). In 2015 heb ik voor 3 maanden een kniezit handbike te leen van de KNWU en ben ik wedstrijden gaan rijden, als eerste met de Limburg Cycling Chrono Trofee (voorheen WFL Chrono Trofee) en later ook in de Nationale Handbike Competitie (NHC). Sinds oktober 2015 heb ik mijn eigen Wolturnus Race Bike K kniezit handbike. Door de progressie van mijn ziekte en de medicatie, ben ik echter genoodzaakt geweest om mijn wedstrijdplannen tijdelijk in de ijskast te zetten. Maar enkele wedstrijden zal ik toch rijden. Gezien er bij de WCML sinds 2017 geen trainers aangepast wielrennen meer zijn en ik ook al 2 jaar daar alleen rij, heb ik mijn lidmaatschap van de WCML in 2017 beëindigd. Sinds 01 oktober 2017 ben ik officieel lid van de Paracyclingvereniging Adelante on Wheels, waar ik reeds 2015 al mee train.

Naast dit alles werk ik ook nog fulltime als 3D Design Engineer in de metaal- en kunststofindustrie.

Training Adelante on Wheels 2017 op de Loorberg te Slenaken