Adelante on Wheels

Elk jaar doet Adelante mee aan de HandbikeBattle. Deze Battle is een sportieve wedstrijd tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Strijdtoneel is de klim richting Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. Een waardige uitdaging voor handbikers van alle niveaus. Voor sommige een pure wedstrijd, voor anderen de sportieve en persoonlijke uitdaging van het jaar!

Adelante on Wheels is de naam van het deelnemende team van Adelante. Adelante neemt al een aantal jaren deel aan deze adembenemende battle. Het team varieert per jaar, maar het zijn altijd revalidanten of oud-revalidanten van Adelante. Samen met hun buddy’s, begeleiders en de zeer gedreven coaches bereiden de deelnemers zich voor op de grote dag.

Sinds 2017 is Adelante on Wheels een bij de KNWU geregistreerde Paracyclingvereniging geworden.

Adelante on Wheels is een vereniging voor paracycling, ook wel aangepast wielrennen genoemd. De sport bestaat uit vier disciplines: tandemrijden, tricycling, cycling en handbiken. Adelante on Wheels wil parasporters met een grote diversiteit aan fysieke beperkingen, zowel topatleten als toerrijders, blijven uitdagen en begeleiden in het vinden en verleggen van eigen fysieke en mentale grenzen. Ons motto is dan ook ‘Haal het beste uit jezelf‘. Plezier in het sporten is hierbij erg belangrijk, net als het ontmoeten van anderen met een beperking en het bevorderen van de gezondheid. De vereniging bestaat sinds 1 januari 2017 en is nog volop in ontwikkeling.

De Limburgse Handbiker is door de begeleidende sportarts gevraagd om mee te doen aan de trainingen. Dit gezien er weinig kniezitters in het team aanwezig waren en een wedstrijdhandbiker ook voor een stuk motivatie kan zorgen. Sinds 2014 train ik mee en sinds 01-oktober-2017 ben ik lid van de Paracyclingvereniging Adelante on Wheels geworden. De trainingen vinden eens per 2 weken plaats. Bij droog weer in het Zuid-Limburgse landschap, in de winter en bij regen in een sportzaal bij Adelante op de rollerbank.

Meer informatie over Adelante on Wheels vindt je op: http://www.adelanteonwheels.eu/